Om smedjan


Smedja Lavett
grundades i december 2015 och jag som driver företaget heter Jocke Lavett. Jag har gått tre olika utbildningar inom smide under sammanlagt fem år innan jag startade företaget. Först gick jag ett år på Bäckedals Folkhögskola i Sveg, därefter två år på Sätergläntan i Insjön och efter det så gick jag två år som lärling via Yrkeshögskolan hos en smed i Haninge. Sedan i maj 2016 finns smedjan i den gamla gruvsmedjan intill Sala Silvergruva.

Smedja Lavett håller till i den gamla gruvsmedjan intill Sala Silvergruva. I lokalen samsas produktion och butik så det går både att se smeden i arbete och att titta på och handla hans produkter om något faller er i smaken.

Öppettider: Fredag-söndag, kl 11-16.

Avvikande öppettider

Fredag 7 september: Stängt hela dagen.

Fler avvikelser från de normala öppettiderna kan tillkomma. 

I smedjan finns en butik med lite olika produkter som går att köpa och jag tar även emot beställningar om det är något särskilt du vill ha. Om du vill beställa något är det enklaste att komma in i smedjan men jag kan även ta emot beställningar via mail. Bifoga gärna en skiss i så fall. Leveranstid på beställningar beror på vad det är du vill ha och hur mycket beställningar jag har sedan tidigare.

Kurser

Om du är intresserad av att prova på att smida och att lära dig grunderna inom järnsmide så går det bra att gå en kurs i hos mig. Klicka på Kurser i menyn för mer information om de kurser jag erbjuder.