Kurser

Är du sugen på att prova smida lite grann eller att lära dig grunderna inom smideskonsten? Smedja Lavett kan erbjuda både prova på-kurser och introduktionskurser. Kontakta mig på mail Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du är intresserad av att anmäla dig till en kurs eller om du vill få mer information om kurserna.

Det går alltid att skräddarsy en kurs om du har något särskilt önskemål och jag kan även ta emot exempelvis möhippor och svensexor. Kontakta mig gärna om du har några frågor eller funderingar. 

Här får du prova att smida ett föremål som du självklart får ta med dig hem. Det finns några olika föremål att välja mellan, t.ex olika hängsmycken. Jag kan speciellt rekommendera att göra en lövkrok då den innehåller flera grundläggande smidestekniker, den är dessutom både praktisk och snygg. Material ingår i kursavgiften.

Prova på, liten
(lite enklare föremål, ex trollkors) 

Tid: ca 1 timme
Kostnad: 250 kr

Prova på, stor
(lite mer avancerat föremål, ex lövkrok)

Tid: ca 2 timmar
Kostnad: 500 kr

Möhippa / svensexa 

Jag kan erbjuda aktiviteter för möhippa och svensexa. Den/de som ska gifta får smida ett eget smycke och alla deltagare kan få grilla om så önskas. Om ni har egna förslag som är genomförbara så går det naturligtvis också att komma överens om. Kontakta mig på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. för prisförslag utifrån era önskemål. 

Här får du lära dig några av de grundläggande smidesteknikerna och du får tillverka några olika föremål som du självklart får ta med dig hem. Du börjar med att tillverka en lövkrok som innehåller flera olika smidesmoment och efter det så finns det ett antal olika föremål att välja mellan att tillverka. Allt material samt kaffe och bulle ingår i kursavgiften. Max antal deltagare på kurserna är två personer.

Kort introduktionskurs:
Tid: 5 timmar (uppdelat på ett eller två tillfällen)
Kostnad: 1250 kr / person

Lång introduktionskurs:
Tid: 10 timmar (uppdelat på två eller fyra tillfällen)
Kostnad: 2500 kr / person